tiistai 15. tammikuuta 2019

Miten voisimme kehittää asukasvuorovaikutusta?

Kehitämme HSL:ssä linjastosuunnitelmien asukasvuorovaikutusta ja viestintää. Voit kertoa, miten haluaisit osallistua vuorovaikutukseen, mitä kautta haluaisit saada lisätietoa ja miten voisimme HSL:ssä kehittää asukasvuorovaikutusta.

Vastanneiden kesken arvotaan kolme 50 euron arvoista HSL:n lahjakorttia. Kyselyyn vastaamiseen menee arviolta 10-15 minuuttia. Vastausaikaa on 31.1.2019 asti.

Vastaa kyselyyn asukasvuorovaikutuksesta ja viestinnästä tästä. 

Kyselyn vastauksia käytetään linjastosuunnitelmien asukasvuorovaikutuksen ja viestinnän kehittämisessä sekä aiheesta tehtävässä pro gradu -tutkielmassa.

Vastaa kyselyyn asukasvuorovaikutuksesta ja viestinnästä 31.1.2019 mennessä.
Vastaa kyselyyn asukasvuorovaikutuksesta ja viestinnästä.

Mitä asukasvuorovaikutus on?


HSL laatii alueellisia linjastosuunnitelmia, joiden yhteydessä tehdään aina asukasvuorovaikutusta. Asukasvuorovaikutuksella tarkoitetaan asukkaiden ja HSL:n välistä keskustelua siitä, millaisia ratkaisuja joukkoliikennepalvelussa tulisi tehdä. Asukasvuorovaikutukseen sisältyy myös suunnittelualueen asukkaille kohdistettu viestintä sekä heidän informoimisensa tulevista muutoksista.

4 kommenttia:

 1. Tämä aihe tuntuu pilkalliselta. Asukkaiden valtavasta palautteesta huolimatta Käpylän ja Kumpulan terveysasemayhteys poistetaan. Alueella ei pyynnöistä huolimatta haluttu järjestää asukastilaisuutta vaikka eräs suurimmista heikennyksistä koskee nimenomaan tätä aluetta. HSL on lopettanut asukkaiden kysymyksiin vastaamisen blogissa. Ja nyt te kysytte miten asukasvuorovaikutusta voisi kehittää! Jos asukkaiden mielipiteet eivät kiinnosta, miksi te kysytte niitä. Mutta hauskaa että on silti mahdollisuus osallistua arvontaan! Hsl-lahjakortilla ei tällä alueella kohta tee mitään kun ei ole joukkoliikennettä jossa sitä käyttää.

  Hsl:n toiminta, jossa lakkautetaan yksi linja vuodessa kunnes jäljelle ei jää mitään on tämän alueen asukkaista järkyttävää. Tähänkään palautteeseen tuskin vastataan mitään.

  VastaaPoista
 2. Miksi ilolasta pääse suoraan kaupunkiin? Suunnittelu taas Helsinki miksi ei Vantaa/ Espoo? Kaikki bussit kulkee vantaa leinelä mutta vantaa Ilola jäänyt suunnittelematta ruuhka aikana kulkee 621, 622 mutta haluttaisiin koko päiväisiksi. Ilolasta Jumboon ei mene suoraa linjaa joutuu 3 eri kulkuneuvoa käyttämään!!!!! Juna pakko kuten itä helsingissä metropakko. Autottomia on paljon Vantaallakin. Maksetaan maksuja mutta mitäön ei saa vastineeksi. Suunbitelkaa Ilolan liukennettä.

  VastaaPoista
 3. Ilmastonmuutoksen myötä toivoisin kovasti lisää julkista liikennettä ja uusia linjoja HSL:ltä, jotta oman auton käyttöä voisi oikeasti vähentää/lopettaa kokonaan. Uusia linjoja tarvitaan koko pääkaupunkiseudulle, kuten esimerkiksi niin, että Espoonlahdesta pääsisi suoraan Veikkolan, joka on isoksi kasvanut asutuskeskus Kirkkonummella. Lapinkylän ohi kulkevaa tietä ajaa nykyään valtavasti työmatkalaisia molempiin suuntiin, koska kehä 3 ja Turunväylä ovat jo niin ruuhkaisia. Mieluiten kulkisin työmatkani bussilla ja myisin autoni pois. Tällä hetkellä Espoonlahti-Veikkola välin kulkemiseen välillä kolmella bussilla kuluu aikaa lähes 1,5h. Autolla matka taittuu 25 Min.
  Lisäksi bussimaksujen alentamista tulisi todella vakavasti harkita ja tukea valtion tuella. Se kannustaisi julkisen liikenteen käyttöön. Esimerkkiä Tallinnasta, jossa asukkaat saavat kulkea ilmaiseksi!!

  VastaaPoista
 4. Lauttasaari on ihana paikka asua, mutta määrätyt alueet ovat jätetty täysin paitsioon tai yhden Espoon linjan varaan. Kysymyksessä siis uusi Lauttasaaren mäki, johon on valmistunut / valmistumassa satoja uusia asuntoja. Me jotka jo asumme siellä olemme 104 bussin armoilla, joka kulkee ruuhka-aikaan 4 x tunnissa ja viikonloppuisin 2 x tunnissa. Molempiin metroihin yli kilometrin kävelymatka, esim. kauppakassien kanssa tänä talvena täysin kestämätöntä. Miksei Lauttasaaren ja Koivusaaren välillä voisi kulkea "pikku" bussi ympyrää, jolloin myös Koivusaaren käyttöaste lisääntyisi, tällä hetkellä ylämäki Koivusaaren metroasemalta on mahdoton lastenvaunujen kanssa tai vanhusten yms. Pliis miettikää, kiitos!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.