tiistai 13. marraskuuta 2018

Tervetuloa asukastilaisuuksiin!

Järjestämme kolme asukastilaisuutta, joissa esittelemme Helsingin poikittaisyhteyksistä tehtyä luonnosta. Suunnittelualueen asukkailla ja alueella työskentelevillä on mahdollisuus kommentoida linjastosuunnitelmaluonnosta ja esittää kysymyksiä tilaisuuksissa.

Asukastilaisuudet


Ma 19.11.2018 kello 17:30-19:00 Helsingin yliopiston Metsätalo 2. krs. Sali 4, Unioninkatu 40, Helsinki

Ma 26.11.2018 kello 18:00-19:30 Munkkiniemen yhteiskoulun auditorio, Laajalahdentie 21, Helsinki

Ke 28.11.2018 kello 18:00-19:30 Maunulan yhteiskoulun ja Helsingin matematiikkalukion ruokala, Kuusikkotie 3, Helsinki

Tule asukastilaisuuteen kuulemaan suunnitelmista ja vaikuttamaan lopulliseen linjastoon!
Tule asukastilaisuuteen kuulemaan suunnitelmista ja vaikuttamaan lopulliseen linjastoon!
Tilaisuudet alkavat HSL:n joukkoliikennesuunnittelijoiden esityksellä. Tämän jälkeen on varattu aikaa yhteiseen keskusteluun.

Linjastoluonnos tulee kommentoitavaksi myös tänne blogiin ennen tilaisuuksia eli oman mielipiteensä voi kertoa myös kommentoimalla blogiin.

9 kommenttia:

  1. 23 on täysin hyvä juuri nyt eikä sen reittiä tarvitse muuttaa millään tavalla kuten vanha sanonta kuuluu: if it ain't broke don't fix it

    23N taas voidaan jatkaa ruskeasuolle kun nykyinen päättäri ilmalassa on täysin typerää

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavaa että välille Toukola/Arabia-Oulunkylä saadaan asiallinen yhteys. Nykyinen 52 on todella huono, varsinkin Arabiaan mennessä bussi on aina myöhässä tosi paljon . Pysäkillä seisomiseen on mennyt vuosien varrella useita tunteja töistä kotiin tullessa. Parempi vielä jos linja jatkaisi Maunulaan niin alueen vanhuksilla olisi mahtavat yhteydet sekä Koskelan ja Kustaankartanon palvelukeskuksiin.

    VastaaPoista
  3. Linja 23 entisellään, kiitos. Ei Maunulaan.

    VastaaPoista
  4. 51 säilytettävä ehdottomasti!

    VastaaPoista
  5. Haagan palvelutaso laskee muutoksen myötä huomattavasti. Linja 51 säilytettävä ehdottomasti tai 56 kulkemaan Kuvin kautta Hakaniemeen. Vaihtoyhteys Töölössä tökkii ja on todella hidasta. Sen sijaan Metsälän lenkin voi unohtaa ja Maunulasta suoraan Tuusulanväylälle. Lisäksi Pirkkolaan suunnitellut linjat tulisi jatkaa Pohjois-Haagan tai Kanbelmäen asemille asti, jotta palvelevat myös Haagaa. Käytän myös 63 lähes päivittäin, mutta tämän siirtämiseen näen perustelut. Linja on tosin usein hyvin täynnä, joten sitten 43 vuoroja tulisi lisätä. 40 ja 41 ovat nikn hitaita, ettei niiden käyttäminen Pohjois-Hasgasts keskustaan kannata.

    VastaaPoista
  6. Mikäli linja 52 lakkautetaan Arabianrannan ja Oulunkylän väliltä, pitäisi linjaa 55 jatkaa Oulunkylän torilta Siltavoudintietä ja Käskynhaltijantietä pitkin Kustaankartanolle saakka. Tällöin Arabianrannasta säilyisi vaihdoton yhteys Oulunkylän yhteiskoululle ja Oulunkylän liikuntapuistoon (mm. jalkapallokentät, luistinrata). Lisäksi Käskynhaltijantiellä on huomattavasti paremmat vaihtoyhteydet busseihin kuin Oulunkylän torilla. Linjan 506 osalta pitäisi säilyttää vaihdoton yhteys Arabianrannasta Meilahden sairaala-alueelle (ml. Uusi lastensairaala, Naistenklinikka, Haartmanin päivystys, poliklinikat). Voisiko 506 koukata Nordenskiöldinkadun ja Topeliuksenkadun kautta? Tai voisiko edes Mannerheimintiellä olla Lääkärikadun tutumassa bussipysäkki, jotta kävelymatka sairaala-alueelle ei muodostuisi valtavan pitkäksi?

    VastaaPoista
  7. Miksi 23 muutos pitää tehdä ylipäätään ja varsinkaan ajankohtana, kun Pasila Triploineen on vielä pitkän aikaa ihan sekaisin? Tarpeettomat vaihdot tukkivat liikennettä entisestään.
    "Linjan 23 palvelu poistuu Ilmalan ja Ruskeasuon väliltä. Korvaavana yhteytenä Pasilasta Ilmalan kautta Ruskeasuolle toimii linja 59, jonka vuoroväli tihenee."

    VastaaPoista
  8. Pidetäänkö asukaistilaisuusksia enää koska mä en enhtiny mihinkään niistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      kaikki kolme asukastilaisuutta pidettiin jo marraskuussa. Tästä näet tilaisuuksissa esitetyn materiaalin: https://www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/asukastilaisuuksien_esitys_nettiin.pdf

      Voit seurata suunnittelun etenemistä nyt täällä blogissa.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.